близо до теб

близо ДО ТЕБ

Доброто е действие !

Започваме кампанията „Ще си бъда у дома за Коледа“

Даваме старт на кампанията, в която влагаме сърцата си и всичките си усилия – “Ще си бъда у дома за Коледа”. Посвещаваме я на хората, които нямат собствен дом и обитават Дома за временно настаняване, както и на младежите от Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години, лишени от родителски грижи. Избрахме този известен графит на британския художник Банкси, за да илюстрираме мечтата на бездомните хора за истинска Коледа, която е и наша мечта. Вярваме, че и този път ще откликнете и ще помогнем заедно самотните хора и младежите без родители да посрещнат едно светло, топло, уютно и радостно Рождество Христово в местата, които обитават – близо до нас, тук – в Дупница! Призоваваме ви да дарите трайни пакетирани хранителни продукти /брашно, боб, ориз, спагети, захар, олио и др/, зеленчуци, плодове и консерви, от които и двата центъра имат спешна нужда! Ще се радваме, ако заедно съберем и необходимите продукти за празнична вечеря на Бъдни вечер и Коледа! Обитателите на Центъра за временно настаняване са 10, а на Преходното жилище за младежи – 4. Пунктът за дарения се намира на ул. “Захари Стоянов”№8 и ще бъде достъпен всеки работен ден от 10 до 16ч., след като позвъните на тел. 0898 542854. Срокът е до 15 декември.

И голямата ни молба – нека хората с щедри сърца, които са готови да зарадват възрастен самотен човек или младеж без родители с индивидуален коледен подарък, да си изберат един човек от приложения списък и да предоставят подаръка в пункта за дарения, като на него напишат имената си и за какъв получател е предназначен – ще посочим пол и възраст. Нека подаръкът бъде по ваша преценка и да има повече сантиментална стойност – коледен сувенир с картичка, лакомства, играчка за децата, книга, козметика, топъл шал или ръкавици, опаковани с внимание. Това ще бъде особено ценен жест за тези, които нямат дом и близки, но чрез вас ще намерят под елхата вълшебния дух на Коледа!

Център за временно настаняване – Дупница:

1. Жена – 50 години

2. Мъж – 75 години

3. Момиче – 3 години

4. Момиче – 8 години

5. Мъж – 68 години

6. Мъж – 70 години

7. Мъж – 70 години

8. Жена – 70 години

9. Жена – 52 години

10. Мъж – 35 години

Преходно жилище за младежи, лишени от родителски грижи:

1. Момиче – 15 години

2. Момиче – 16 години

3. Момче – 15 години

4. Момче – 15 години

Желаещите да се включат в кампанията със средства, могат да го направят на банковата ни сметка, като в основанието за превод посочат “Кампания “Ще си бъда у дома за Коледа”.

IBAN: BG13FINV91501017658126

SWIFT: FINVBGSF
титуляр: Сдружение “близо ДО ТЕБ”

Благодарим и очакваме подкрепата ви! Нека подарим заедно една малко по-радостна Коледа на хората без дом и близки!

близо до ТЕБ! Последни новини.